Brisa Logo
Haberler

Güncel haberler, etkinlikler, basın bültenleri ve daha fazlası.

Lassa, dünya dağ bisikleti devlerini Türkiye'de buluşturuyor

29.09.2021

Brisa’nın güçlü lastik markası Lassa, kurulduğu ilk yıldan bu yana bisiklet sporuna sunduğu desteği 2020 Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası ile sürdürüyor. Dünyanın en prestijli spor organizasyonları arasında bulunan ve ilk kez Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek şampiyonaya Lassa, ana sponsor olarak destek oluyor. Ayrıca Lassa Bisiklet Takımı sporcuları da müsabakalarda yer alarak Türkiye’yi temsil edecek. Lassa böylece spora ve Türkiye’ye sunduğu değeri bir adım öteye taşıyor.

Türkiye lastik sektörü lideri Brisa’nın öncü markalarından Lassa, dünyanın en prestijli spor organizasyonlarından 2020 Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası’nın ana sponsorları arasında yer alacak. Şampiyona 2020 yılı Eylül ayında Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sakarya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Bu kapsamda yapılan sponsorluk anlaşması için imza töreni 29 Ağustos 2019 tarihinde, Brisa İzmit Fabrikası’nda Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve Brisa Pazarlama Direktörü Evren Güzel’in katılımıyla düzenlendi.

40 yıldır pedal çeviriyor

Törende yaptığı konuşmada Evren Güzel; ²Lassa, Türkiye’de doğup 80’e yakın ülkede başarı kazanan, ülkemizin en güçlü markalarından. Bugüne kadar sporun birçok dalında desteğimizi sunarak Türk sporunun ve sporcusunun gelişimine katkı sunduk. Bisiklet sporuna Lassa Bisiklet Takımı ile verdiğimiz destek ise markamızın doğduğu günlere, 40 yıl öncesine dayanıyor. Takımımız hem ulusal hem de uluslararası arenada ülkemizi temsil ederek birçok başarıya imza attı. Bugün ise Lassa, sporun gelişimine ve Türkiye’nin itibarına sunduğu katkıyı 2020 Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası ile güçlendiriyor. Uluslararası çapta prestije sahip bu etkinlikte hem organizasyona hem de Lassa Bisiklet Takımı ile sporcularımıza sağlam bir destek sunacağız. Türkiye’nin bu alanda da yetkin ve güçlü bir ev sahibi olarak öne çıkmasında bir kez daha rol almayı hedefliyoruz. Sporcularımız, yöneticilerimiz ve halkımız ile hep birlikte sıra dışı bir şampiyona gerçekleştireceğimize inancımız tam² dedi.

Bisiklet sporuna ve Türkiye’ye sunduğu desteklerden ötürü Lassa’ya teşekkür eden Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ise; “2020 yılında şehrimizde düzenlenecek Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası’nın ana sponsorlarından biri olan Lassa ile imzalanan anlaşmanın hayırlı olmasını diliyor, Lassa nezdinde tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Şehrimiz ev sahipliği, Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde gerçekleştireceğimiz ve ülkemizin en kapsamlı bisiklet organizasyonlarından biri olan Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası ile dünyanıngözü Sakarya’da olacak. Çok heyecanlı ve mutluyuz. İnşallah her yıl farklı bir tema ile ev sahipliği yaptığımız şampiyonayı 2020 yılında düzenlenecek büyük şölenle taçlandıracağız” dedi.

Başkan Yüce, Sakarya’yı bisiklette marka şehir hedefine ulaştırmak için gereken adımları özverili bir şekilde atmaya devam edeceklerini ifade ederek, “Şampiyonanın şehrimizde yapılacak olması bizim için çok büyük bir gurur. Hem bisiklet kültürünün yaygınlaşması hem de şehrimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak bu şampiyonaya şehir olarak en iyi şekilde ev sahipliği yapacağız. Bisiklet takımımızın başarılarının yanı sıra şehrimizin her alanına yayılan bir farkındalık oluşturacak, Sakarya’da pedal çeviren şehir imajını yaygınlaştıracağız. Bu vesileyle bugün Lassa ile imzaladığımız sponsorluk anlaşmasının hayırlı olmasını bir kez daha temenni ediyor, 13-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz MTB Cup yarışlarına tüm bisiklet sevdalılarını davet ediyorum” dedi.² şeklinde konuştu.